Praat en denk mee over de toekomst van de Binnenstad!

De druk op de binnenstad van Utrecht neemt toe; de stad groeit in aantallen inwoners, bezoekers en werknemers maar de ruimte blijft hetzelfde. Daarom vraagt de ‘binnenstad van de toekomst’ om keuzes op bijvoorbeeld het gebied van verkeer, ondernemen, verblijven en inrichting van de buitenruimte. Samen met bewoners, ondernemers, bezoekers en gemeente worden de mogelijkheden de komende tijd verkend en de keuzes voorgelegd aan de raad. Dit toekomstbeeld voor de binnenstad is voor iedereen belangrijk, om deze reden is op initiatief van de gemeente Utrecht dit onafhankelijk platform ontwikkeld. Doe je ook mee?

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief:
Nieuwsbrief binnenstad 2040

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Inschrijven


Wat voor een binnenstad willen we zijn?

 

Agenda

{"tabBasic":{"type":"events","title":"Agenda","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 


Wat vind jij?

Wij hebben al veel gehoord van mensen die meedenken over de toekomst van de binnenstad. Wat vind jij van onderstaande uitspraken?

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"4","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"189087"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":true,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

Vandaag houd ik weer van mijn stad

Column Jeroen Hermkens

De visser op de Maliesingel gaat geheel verscholen onder zijn paraplu. Alleen zijn hengels steken onder het groene gevaarte uit. Aan de rand van het Lepelenburg staan twee wc-units,  de afscheiding is te laag om de lelijke dixies aan het gezicht te onttrekken.

Het is er nog rustig, te vroeg voor de zwervers en verslaafden die normaal dit gedeelte van de stad bevolken vanuit de ABC-straat.

Venijn van de kunst

Op de Oude Kamp tegenover het atelier waar Dirkje Kuik jaren geleden haar litho's op een oude handpers drukte staat een gedicht van haar. Ik lees een zin: "dronken van vreugde en wijn, venijn van de kunst". Ja, dat is duidelijk gegrepen uit het ongetemde leven van Kuik.

Chinese bruid

Atlas houdt de wereld nog steeds boven zijn hoofd op de Nieuwegracht.

In het Pandhof staat een Chinese bruid in een lange witte jurk. Een fotograaf met drie assistenten is druk haar met de mooiste gezichtsuitdrukking in het beste licht te krijgen. De bruidegom zit gelaten op een muurtje te wachten tot hij aan de beurt is.

Lees verder